Hoppa direkt till innehåll

Fjällvandring

2009-05-01 - semester, upplevelser, äventyr
En av de mäktigaste saker jag sett är en glaciär uppe i fjällen när jag var ute i två veckor på fjällvandring i lumpen. Vi åt bara frystorkad kycklingsoppa och bodde i knäppetält där vi desperat försökte torka genomsura skor. Men trots alla besvär och de kopiösa mängder frisk luft jag försökte tränga undan med ett paket cigarretter som tog slut alldeles för fort så var det en enorm upplevelse.
Det är något magiskt med att faktiskt gå på en bergsida och det enda man ser så långt ögat når är naturens nakenhet som den sett ut i tusentals år. När det tar en hel dag att gå över en dalgång och man fortfarande kan se vart man sov förra natten så känner man sig hopplöst liten. Jag tror eftersom det var en sådan bedrift att gå flera mil genom svenska berg så fastnade den resan rätt så starkt i sinnet. Och även om det var surt mycket så var det fantastiskt härligt att kunna stanna till i och bada i en porlande bäck med drickbart fjällvatten. Det var helt otroligt vackert.
När jag var mycket yngre så var det många bilsemestrar i alperna i Europa och jag vill minnas att det var minst lika vackert, men minnen har en förmåga att inte fästa lika hårt när dom får brottas med intrycken från en Kalle Anka-tidning som läses i baksätet medan föräldrar desperat försöker få en att se ut genom fönstret och insupa naturens skönhet.
Jag minns att vi var ofta ut på långa semestrar när jag var barn, hit och dit i hela Europa och jag kan tycka att det är så himla tråkigt att vi inte kommit iväg mer med barnen. Det känns som om dom inte får samma möjlighet som jag, även om jag inte direkt minns alla dessa semestrar som någon form av upplevelse-Nirvana, speciellt då på den tiden då luftkonditionering inte var annat än en dyr lyxpryl för svenska bilar. Men det är ändå en hel uppsjö minnen i bagaget.
Vulkanön Lanzarote gav väldigt mycket, med stora grottor och helt overkliga stenlandskap. Vi hyrde en röd Pontiac Firebird (med luftkonditionering) och for omkring över hela ön och kollade på stränder och kaktusplantage. Plantage som fanns mest för att skapa färgen röd som tas fram av löss som lever på dessa kaktusar. Och många stränder på ön bestod av sand som blåst över Atlanten från Sahara, bara en sådan grej gör ju allt helt magiskt.
Överlag så har jag nog varit på många olika sorters semestrar. Allt från husvagnsbök till vandrarhemstillvaro i Europa till Jumbojet över atlanten och bo på halvlyxigt hotell i Florida och gå på Disneyland.
Jag vill verkligen ha möjligheten att ge mina barn upplevelser för livet också. Det är så jobbigt när verkligheten kommer och stör på vägen. Spara mer pengar, ut och res! Ja, jag vill verkligen det.
Fjällvandringen avslutades på en vägkrog som hade älg- och renköttsbuffé och hela kompaniet föråt sig på vilt kött så vi kunde rulla hem av egen kraft, men tusan vad gott det var.
Mer i Webblog
Symptom p knslor
FPS p konsoll hur gr jag
Att bry sig s det knakar
Fjllvandring
Knslomnniska
Personlig utveckling
Livets val
Nyckelord: semester, upplevelser eller äventyr
Jag vill resa
Semester
Semesterbloggen
Fjllvandring
Husbilssemester
Paris
Börjar likna en bar!
Reglar på plats
Rivning pågår!
Mjölner!
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Utebar!
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Det börjar ta form med hemma-spa:et
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Uppdateringar i verkstaden!
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil