Återvinningsskåp
3 jun 12:13 - skiss, återvinning
0
Vi svenskar är bra på återvinning. Så pass bra att marknaden för förvaring av saker som ska till återbruket är rätt så stor. Men få är "perfekta"
Dessa har jag nu, dom är från IKEA och rymmer varsin 70-literspåse (vilket är svårt att få tag på så jag har 120-liters sopsäckar i dem). Locken är sådana där klick-lock som man trycker på så fjädrar dom upp, och sen är det en plastram som påsen sitter runt så den inte trycks ned. Dom är smarta, rätt så snygga och funktionella. Fem stycken, för glas, kartong, plast, papper/tidningar och returburkar. Vid sidan av finns en liten bytta för metallförpackningar.
Problemet med dessa, och problemet med de flesta av dessa lösningar på marknaden, är att dom öppnar uppåt. Då dom står i groventrén så blir dom samtidigt en avlastningsyta, så ibland måste man flytta något för att kunna slänga något. Samtidigt så är dom rätt så stora också.

Design 1

Så för länge sedan så designade jag den här möbeln, den skulle stå i köket och ha plats för kartong, plast, metall och glas. Tidningar och returburkar fick man lösa på annat vis. De undre lådorna drog man bara ut medan dom två övre satt på gångjärn och vinklades ut. Storleken på de övre lådorna var måttade efter en papperskasse från affären. Jag påbörjade dem men avsluta aldrig, och sen köpte jag IKEA-lådorna ovan.
Men idén är bra, och det vore nice med en möbel som tar mindre plats i groventrén så jag designade om den igen. Den här gången med lådor som alla vinklas ut, och plats för alla olika typer av återvinning.

Design 2

Dessa designades utifrån tanken med IKEA-lådorna, att man har påsar i dem som träs runt en list som håller dem på plats. Volymen skulle vara liknande, ungefär 70 liter. Den har en fast överdel där man kan lägga sin väska eller liknande.
Men sedan har jag tänkt lite. Det är en herrans massa papperskassar hemma från ICA, Citygross etc. Och tanken med min första design var rätt så sund, att använda dessa papperskassar till återvinningen.

Design 3

Så nästa design var liknande, men med mindre lådor, alla lika stora. Det resulterar i en låda mindre dock, och det betyder att pappers/tidningsåtervinningen får användas i den öppna spisen istället.
Den här står på ben också, så man kan ställa skor under den till exempel.
Mer i Verkstad
Spelbord v3
tervinningsskp
Byggt hylla till vintunnorna
Ergonomiskt som tusan
Hylla bakom soffan
Anvnda utrymmet under trappen
Spelbord
Nyckelord: skiss eller återvinning
Spelbord v2
Profilportrtt
Jessica Rabbit
Happy Dragon
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Nya objektiv
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip